Falsul medic italian reţinut aseară pentru înşelăciune, a ajuns din nou în faţa anchetatorilor. La audieri, bărbatul le-a spus poliţiştilor că nu intenţiona să fugă din România, ci mergea la o întâlnire de afaceri în Ungaria, atunci când a fost prins. 

Escortat de poliţişti, Matteo Politi a fost dus în faţa anchetatorilor. După mai bine de patru ore de audieri, a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore.

Articolul continua dupa recomandari

Deocamdată, italianul deghizat în medic este cercetat pentru că ar fi obţinut, ilegal, bani din închirierea unui spaţiu care nu îi aparţinea. Două persoane au depus, la sfârşitul anului trecut, plângeri împotriva lui.

Lista de acuzaţii pentru italianul cu opt clase, care poza în chirurg britanic eminent, ar putea să fie mult mai lungă. Şi Colegiul Medicilor a depus plângere împotriva celui care timp de un an de zile a făcut nestingherit întervenţii estetice pe zeci de pacienţi în Bucureşti.

Cele două plângeri au fost reunite și se efectuează și cercetări pentru a stabili dacă acesta a exercitat o profesie fără a avea autorizația necesară - Ionuț Dana, comandant Poliția Sector 1

Scandalul falsului chirurg scoate însă la iveală nereguli despre felul îndoielnic în care se pot obţine în România avize şi confirmări din partea unor instituţii ale statului.

Avocatul lui Politi susţine că acesta ar avea o diplomă recunoscută de Ministerul Educaţiei.

Licența de absolvent de la Universitatea din Priştina, din Serbia, este atestată de Ministerul educaţiei şi Învațământului. El este absolventul unui facultăți de medicină, deci nu este un medic fals - Ciprian Nastasiu, avocat

Documentul în sine are însă o problemă. Pe antet scrie că a fost eliberat în scrie Republica Serbia, în timp ce oraşul Priştina este în Republica Kosovo.

Rămâne şi întrebarea de ce Matteo Politi a a fost lăsat să pună paciente în pericol, în timp ce pe numele lui exista o plângere la Colegiul Medicilor şi o alta la poliţie.