Italianul Matteo Politi va sta 30 de zile în arest preventiv. Decizia a fost luată joi seară de Judecătoria Sectorului 1 din București, la o zi după ce falsul medic care a provocat un uriaș scandal în România a fost reținut.

Matteo Politi a fost dus în fața judecătorului cu acuzații de înșelăciune și exercitare fără drept a unei profesii.

Articolul continua dupa recomandari

Decizia a fost luată aproape de miezul nopții: italianul a fost trimis după gratii 30 de zile, în arest preventiv.

Falsul medic a fost prins de polițiști miercuri la Curtici, într-un tren internațional, care avea ca destinație Capitala Ungariei. Miercuri seara, el a fost reținut pentru 24 de ore.

Potrivit avocatului său, fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, Matteo Politi are o licență de absolvent de medicină la Universitatea din Priștina, care e atestată de Ministerului Educației din România.

În replică, Ministrul Educației a spus că va analiza cum au fost echivalate studiile italianului. Ecaterina Andronescu a declarat că, dacă ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, asta nu înseamnă și că Politi putea profesa.

Sub numele Matthew Mode, italianul a operat la mai multe clinici din România. În 2010, el a fost protagonistul unui scandal similar în Italia, unde, de asemenea, s-a dat drept medic. Un an mai târziu, justiția italiană l-a condamnat la închisoare cu suspendare.

- Acest articol a fost actualizat -