Măsuri extreme la graniţa cu Bulgaria. Vameşii verifică la sânge toate maşinile, toţi cei care intră în România sunt controlaţi în bagaje. 

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Poliția de Frontieră fac verificări în punctele vamale, pentru prevenirea intrării în țară a produselor de origine animală prin care s-ar putea tansmite virusul pestei porcine africane, potrivit Autoritatății.

Articolul continua dupa recomandari

ANSVSA anunță că, în toate punctele de trecere a frontierei, personalul sanitar veterinar existent în incinta punctelor de trecere a frontierei, în colaborare cu reprezentanții Poliţiei de Frontieră, acţionează pentru prevenirea intrării pe teritoriul României a pestei porcine africane.

Cele două autorități vor aplica măsuri de verificare la frontiera externă, unde intrarea în România a autovehiculelor care transportă animale vii va fi permisă numai prin punctele de trecere a frontierei în care sunt organizate Posturi de Inspecție la Frontieră de către ANSVSA.

ANSVSA informează cetățenii care vor să tranziteze granița cu Bulgaria, cu privire la faptul că pe teritoriul țării este interzisă intrarea din ţări membre ale Uniunii Europene, precum şi din alte țări, cu carne de porc sau produse alimentare ce conţin carne de porc, pentru consum propriu, iar mijloacele de transport care intră pe teritoriul Bulgariei sunt supuse dezinsecţiei.
 

Știrile Antena 1 Observator sunt și pe Instagram, Youtube și Facebook