Poliţia Română are maşini noi, iar ministrul de Interne îi trimite pe agenţi la ore de condus. Vor fi antrenaţi special pentru misiunile de urmărire, dar şi pentru situaţiile periculoase din trafic.

O sută de Dacii noi, bine dotate şi colantate, sunt gata de misiuni. Au venit poliţişti şi de la sute de kilometri depărtare pentru a primi cheia. 

Articolul continua dupa recomandari

Aceasta este ultima tranşă din seria de 470 de maşini noi intrate în dotarea poliţiei române şi pentru care Guvernul a plătit 30 de milioane de lei din fondul de rezervă. Autoturismele pleacă azi spre posturi locale din Vrancea, Vaslui sau Suceava, dar cele mai multe vor rămâne la Bucureşti. 

Zilele trecute, Carmen Dan a semnat un ordin de ministru prin care angajaţii care conduc maşinile instituţiei sunt trimişi la cursuri suplimentare, pentru aprofundare în conducere sportivă, derapaj controlat şi proceduri în caz de accident. 

Carmen Dan - ministrul afacerilor interne:
Am considerat că este necesar ca în afară de acea probă teoretică să dea un test practic. Să ne asigurăm că cei care conduc în regim prioritar au o conducere preventivă, adaptată pentru viteză.

Maşinile predate astăzi vor fi folosite doar pentru patrulare. 

În numeroase posturi locale, agenţii se plâng că sunt dotaţi cu rable şi nu le ajung banii nici de benzină. Ministrul a promis că anul viitor vor fi achiziţionate alte 3.000 de maşini noi.