Patru oameni au fost grav răniţi într-un accident cum rar am văzut pe şoselele din România. Două maşini s-au ciocnit, iar una a fost proiectată pe calea ferată, unde a fost lovită încă o dată de un tren plin cu 500 de pasageri. S-a întâmplat în Bistriţa-Năsăud, pe un drum recent reabilitat.

Sub fiarele distruse ale maşinii, doi tineri au rămas încarceraţi. Unul are 22 de ani, iar celălalt 23. Misiunea salvatorilor este contracronometru. Victimele au supravieţuit miraculos după ce au fost lovite de o maşină, apoi de locomotiva unui tren. 

Articolul continua dupa recomandari

Imediat după o curbă uşoară, şoferul de 23 de ani a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens. Primul impact a fost cu un autoturism, din care a ricoşat pe calea ferată. Al doilea - cu un tren plin cu sute de pasageri. 

ANA MARIA HOREA - voluntar SAJ:
Am văzut când a venit trenul. Era cealaltă maşină, pe calea ferată. A doua maşină eram. Am văzut accidentul, m-am dat jos, am întrebat dacă sunt conştienţi, i-am ţinut capul doamnei ca să nu mişte...

Grav răniţi au fost şi pasagerii din maşina care circula regulamentar. Sunt soţ şi soţie, iar amândoi lucrează în străinătate. Aseară, veneau în ţară, în concediu. 

dr. MIHAELA KURON - SMURD Bistriţa-Năsăud:
Toate cele patru victime erau în stare foarte gravă, şocate. A necesitat monitorizare şi stabilizarea lor la locul accidentului, cât şi pe timpul transportului, dar toate au ajuns la spital stabile hermodinamic şi respirator.

Nimic nu separă şoseaua de calea ferată. Pe marginea drumului, mai sunt doar stâlpii care, odată, susţineau parapetul de protecţie. 

Stefan Sangeorzan - consilier local:
Se vede foarte bine că au existat parapeţi până în primăvară aici, atât din metal, cât şi din beton. În primăvară, când a început reabilitarea drumului naţional, firma constructoare i-o luat. Au uitat să-i monteze, deşi drumul e terminat de aproximativ două luni de zile. 

Alexandru Slavita - sef Drumuri Nationale Bistrita Nasaud:
Acum urmează să pună parapeţi noi, că ăia au fost vechi, distruşi, ruginiţi, i-am luat să putem face reabilitarea şi avem pe stoc parapeţii, săptămâna viitoare să-i punem.

Trenul implicat în accident a ajuns la destinaţie cu o întârziere de peste trei ore. Niciunul dintre pasageri n-a fost rănit.