A fost alertă în Gorj, după ce o traversă a unui pod s-a prăbuşit peste mai mulţi muncitori. Patru persoane au ajuns la spital. Pentru una dintre victime a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD. La faţa locului au venit poliţiştii criminalişti şi inspectorii de muncă. Anchetatorii trebuie să afle acum de ce s-a prăbuşit traversa podului pentru construcţia căruia au fost alocate aproape 11 milioane de lei.

Alerta s-a dat puţin înainte de ora 12. O voce disperată anunţa la 112 prăbuşirea unei bucăţi dintr-un pod, aflat în construcţie, peste mai mulţi muncitori.

Articolul continua dupa recomandari

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj: Am fost solicitaţi să intervenim pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generată de o traversă a unui pod aflat în lucrări de reabilitare care a căzut. Apelantul semnala faptul că, în urma accidentului, au rezultat şapte victime, drept pentru care la nivelul judeţului Gorj a fost activat planul roşu de intervenţie 

Doi muncitori, răniţi grav după prăbuşirea traversei

Imediat, mai multe echipaje ale ISU, poliţiei şi SMURD s-au deplasat la faţa locului. După evaluarea situaţiei, oficialii au decis dezactivarea planului roşu. 

Unul dintre muncitori povesteşte momentele tensionate: "Am auzit ţipând colega şi ne-am ridicat toţi să ajutăm cu ce am putut. Am început să săpăm cu mâinile".

În momentul prăbuşirii traversei, şapte persoane se aflau pe pod. Toate au picat cu grinda de la o înălţime de patru metri. Patru victime au rezultat, două în stare grava. Ele practic au fost prinse sub traversă.

Muncitoare de 40 de ani, transportată la Spitalul Craiova

Una dintre victime este o femeie de 40 de ani. Este grav rănită şi a fost transferată la Spitalul de Urgenţă din Craiova cu un elicopter, care a aterizat chiar în comuna Stoina. 

Podul peste râul Amaradia intrase în reabilitare încă de anul trecut. Astăzi muncitorii lucrau la armătură şi se pregăteau să toarne beton, când traversa a cedat şi s-au prăbuşit în gol. 

Nimeni nu îşi explică de ce s-a prăbuşit traversa. 

Tache Scărlătescu, patron firmă constructoare: Cofragul era legat de câteva ori şi pe partea cealaltă e ancorat. Cum s-a desprins cu ei nu pot să îmi dau seama. Din cauza greutăţii, cine ştie? Fiind mulţi întinşi pe o latură ca să armeze posibil să se fi dat peste cap

La faţa locului au venit şi inspectorii de muncă, care au început ancheta. Poliţiştii criminalişti, ajutaţi de experţi, vor stabili de ce a cedat traversa. Proiectul de reconstrucţie a podului de la Stoina a costat aproape 11 milioane de lei.