"România rămâne a doua mea casă". Este prima mărturie e motociclistului belgian care a fost bătut crunt de trei ciobani pe un traseu turistic din Bistriţa-Năsăud. Bărbatul de 62 de ani, poreclit Bunicul, a descris filmul atacului teribil. De peste 23 de ani, belgianul vizitează constant ţara noastră şi s-a mutat recent în Maramureş. Bărbaţii care l-au bătut pentru că le-ar fi speriat caii au fost arestaţi preventiv.

A fost un atac de o sălbăticie greu de înţeles. Ciobanii l-au încolţit în haită pe belgianul de 62 de ani, care se plimba cu o motocicletă de teren pe un traseu din Bistriţa.

Articolul continua dupa recomandari

”M-au bătut ca pe un animal. Cu bâta, aşa! Am crezut că mă omoară”, povestește belgianul.

Fără să vrea, bărbatul a speriat nişte cai, care, în fugă, au răsturnat o căruţă.

MICHEL DUMOULIN, victimă: Eu, cu bun simţ, m-am oferit să ajut ciobanii. Cu căruţa, să vadă că nu este nimic cu căruţa, cu caii. Nu m-am gândit că a fost, aşa, un fel de război.

Scuzele oferite de belgian nu au calmat nervii ciobanilor, care l-au sechestrat pe bărbat şi i-au cerut bani pentru pagube. Când a încercat să fugă, l-au prins din urmă şi au început să-l lovească cu bâtele.

MICHEL DUMOULIN, victimă: M-a bătut mai mult în cap. Prima dată am avut cască şi după a fost scoasă. Eu n-am scos casca, el a scos casca şi...

Belgianul s-a ales cu două plăgi la cap în urma loviturilor şi contuzii în zona şoldului. Ciobanii i-au dat drumul abia după două ore, când poliţia a ajuns la faţa locului. Spune că experienţa nu-i schimbă părerea despre România, care i-a devenit a doua casă.

MICHEL DUMOULIN, victimă: N-am avut niciodată o aşa problemă. A fost invers. M-au invitaţi mulţi ciobani. Că mai opreşti. M-au văzut că vin cu motorul, m-au oprit: "Hai la mâncare, hai la o palincă!

Cetăţeanul belgian, căruia prietenii români îi spun Bunicul, a cumpărat de curând o casă în Maramureş. Vizitează România de 23 de ani şi este un împătimit al sporturilor de motor. Trei dintre bărbaţii care l-au bătut au fost aretaţi preventiv 30 de zile pentru lovire, şantaj şi lipsire de libertate.