O asistentă socială din Craiova este acuzată că şi-a ucis copilul de trei ani. Tânăra mama i-a îngrozit pe anchetatori când le-a spus că a văzut în el Diavolul. În ultimul an, după ultima naştere, apropiaţii au văzut o schimbare radicală la ea. A fost diagnosticată cu o tulburare psihică, dar ar fi întrerupt tratamentul. Procurorii aşteaptă acum să afle dacă avea discenământ. 

Asistenta socială din Craiova este acuzată că şi-a ucis copilul de trei ani în somn. În sala de judecată ar fi spus că l-a privit îndelung şi a crezut că este Diavolul. La un moment dat, ar fi avut un moment de luciditate, dar şi-a dus gestul extrem până la capăt. 

Articolul continua dupa recomandari

"Era un om cald, apropiat, cu un grad ridicat de empatie pentru oameni şi pentru problemele oamenilor", spune Maria Dumbravă, de la Protecţia Copilului Dolj.

Asistenta îi iubea pe cei mici şi tocmai de aceea lucra într-un centru unde oferea ajutor celor aflaţi în dificultate. Acasă avea şi ea trei copii. Băieţelul ucis era mijlociul.

"A motivat ca este diavolul pe care trebuie sa-l sugrume. Imediat dupa fapta, a aprins lumina, si-a dat seama ca nu este diavolul, este copilul sau, s-a dus in incaperea alaturata, l-a trezut pe sotul sau si i-a aratat ce a facut", declară Magda Bădescu, procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Asistenţii sociali trec periodic printr-un control psihologic, dar, de un an, femeia era în concediu maternal. În ultima vreme, spun apropiaţii, nu se simţea bine. În primăvară ar fi fost chiar internată într-o clinică de specialitate, cu diagnosticul de tulburare psihotică. La scurt timp după externare, ar fi refuzat să-şi ia medicamentele, spunând că se simte mai bine. Când era în vizite la rude, au revenit halucinaţiile. Judecătorii au decis să o aresteze pentru 30 de zile.

În luna martie, o fetiţă de patru ani din Timişoara a fost ucisă de mama ei, o fostă educatoare. Iar în 2012, o femeie din Braşov  sacrificat bebeluşul, spunând că aduce astfel o jertfă.