Mama copilului mort într-un spital privat din Bucureşti nu îşi explică cum a murit fiul ei, un băieţel perfect sănătos, la numai câteva ore după o operaţie banală.

În vârstă de numai un an şi zece luni, Ştefan s-a stins din viaţă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital privat din Capitală.

Articolul continua dupa recomandari

Părinţii lui au preferat să îl opereze în sistemul privat de sănătate pentru a fi siguri că totul decurge conform planului, iar micuţul nu are de suferit.

Din nefericire, Ştefan a intrat în stop cardio-respirator la câteva ore după operaţie şi nu a mai putut fi salvat.

Mama copilului mort într-un spital privat a declarat, pentru Observator.TV, că cineva a greşit şi că totul va ieşi la iveală.

'Ne întoarcem cu copilul mort acasă'

Procurorii din Bucureşti, dar şi Direcţia de Sănătate Publică, au deschis anchete după moartea copilului.

Totuşi, anchetele vor continua abia după ce medicii legişti vor efectua necropsia cadavrului copilului şi vor stabili cauza exactă a morţii.

'Copilul a făcut analize. Era sănătos. Şi în această seară a murit. Pur şi simplu. Nu-mi explic. După anestezie a fost somnolent. Am atras atenţia cadrelor medicale şi degeaba le-am atras atenţia. Consider că e o eroare de act medical. Consider că oamenii trebuie să ştie să nu îşi aducă copiii aici pentru că po pleca cu ei în patru scânduri. Copilul nu a stat în Terapie Intensivă decât o jumătate de oră. Nu a fost monitorizat cum trebuie. Se va vedea la autopsie. Nu este posibil ca un copil să vină pentru o operaţie de rutină şi să moară pur şi simplu. Am decis să facem operaţia în privat. Am plătit-o înainte şi asta s-a întâmplat. Ne întoarcem cu copilul mort acasă', a declarat Andreea Duţă, mama lui Ştefan.

Tragedia s-a întâmplat sâmbătă, 20 octombrie, atunci când micuţul Ştefan a fost operat.

La câteva ore după operaţie, copilul a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar la un moment dat a intrat în stop cardio-respirator.

Medicii au început să îl resusciteze, iar familia a sunat şi la numărul unic de urgenţă 112.

Un echipaj SMURD s-a deplasat la spitalul privat şi a continuat manevrele de resuscitare, însă totul a fost în zadar.

Ştefan, un copil de aproape doi ani, a murit dupa o banala operatie la un spital privat din BucurestiVezi 2 imagini în Galerie

În jurul orei 00.00, medicii au declarat decesul copilului de un an şi zece luni.

Conducerea spitalului a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost respectate toate protocoalele şi că decesul a survenit din cauze necunoscute.

De asemenea, un raport preliminar al Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti arată că toate procedurile igienico-sanitare au fost respectate.

Inspectorii DSP au precizat că a fost verificată respectarea circuitelor, trasabilitatea pacientului, condiţiile de igienă din secţia ATI Pediatrie, sterilitatea şi produsele biocide utilizate.

Ministerul Sănătăţii a decis, în această după-amiază, sesizarea Colegiului Medicilor pentru a verifica şi conduita terapeutică în acest caz.