Sute de copii s-au întrecut astăzi la cel mai mare maraton din Capitală! La linia de start au fost chiar şi bebeluşi în cărucioare. Însoţiţi de părinţi sau singuri, cei mici au alergat un kilometru în Piaţa Constituţiei.

Vremea frumoasă a fost de partea concurenţilor.

Articolul continua dupa recomandari

Sute de copii au participat la maraton

A început cursa micilor sportivi. Sute de copii, care nu au mai mult de cinci ani, au fost la linia de start din Piaţa Constituţiei alături de părinţi, în braţele lor sau în cărucioare.

Competiţia a avut la bază distracţia, fair-playu-ul, dar mai ales familia.

Mămică: "Să-i învăţăm să socializeze, să aibă spirit de echipă şi să se distreze. Am alergat şi eu de dimineaţă la cursa populară CUT şi ele de o săptămână aşteptau, de o săptămână întreabă când e maratonul"

Maratonul a continuat cu copiii de peste 6 ani. Ei au intrat singuri în cursă.

Toată lumea a primit medalii, iar câştigătorii au fost traşi la sorţi. Cei mai norocoşi au primit o bicicletă.

Roxana Fer - organizator: "Scopul iniţiativei noastre, Bucharest Running Club, a fost de a inspira bucureştenii să aibă un stil de viaţă sănătos, să alerge, este la îndemâna oricui. Alergatul poate să îl facă oricine"

Potrivit unui Eurobarometru din 2018, 63% dintre români nu fac sport niciodată. Iar anul trecut, aproximativ 350 de mii de oameni din întreaga ţară şi-au făcut abonamente la sălile de fitness.

Pe lângă sprijinirea unor acţiuni caritabile, iniţiativele precum Bucharest Marathon vor să apropie mai mult oamenii de sport. Anul acesta, evenimentul a ajuns la a 12-a ediţie.