Mama din Dolj care şi-a ucis băieţelul de 3 ani pentru că era "diavolul" nu va face nicio zi de închisoare. Femeia a fost arestată imediat după crimă, a fost eliberată sub control judiciar acum 5 săptămâni. 

Procurorii au cerut expertizarea psihiatrică a Irinei Ina Pleşa, 33 de ani, iar medicii legişti de la Mina Minovici au finalizat ancheta. Astfel, ei au stabilit că femeia nu a avut discernământ în momentul comiterii faptei. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut și au obținut internarea acesteaia într-un spital de specialitate.

Articolul continua dupa recomandari

Eliberată din arest la sfârșitul lunii august, craioveanca Ina Irina Pleșa, de 33 de ani, acuzată de comiterea infracțiunii de omor asupra unui mebru de familie, va fi internată într-o unitate medicală până la însănătoşire. Aceasta este hotărârea luată ieri de judecătorii de la Tribunalul Dolj, la cererea procurorilor doljeni.

Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 22 spre 23 iulie, în timp ce se afla în vizită la părinți în comuna Unirea, femeia și-a sugrumat băiețelul de trei ani, cu care mersese la culcare. Soțul femeii dormea în altă cameră, împreună cu ceilalți doi copii ai lor, un băiat de opt ani şi o fetiţă de un an şi două luni. 

Ulterior, femeia a susținut în fața procurorilor doljeni că s-a trezit în cursul nopţii şi a crezut că băiatul ei de trei ani este diavolul, așa că l-a sugrumat. 

Vezi 2 imagini în Galerie

Femeia de 33 de ani era angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj, iar în momentul comiterii infracțiuni era în concediu pentru îngrijirea celui de-al treilea copil. Pe 23 iulie, Pleșa a fost reţinută pentru omor împotriva unui membru al familiei, iar o zi mai târziu, pe 24 iulie, Tribunalul Dolj a emis pe numele inculpatei un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. 

O lună mai târziu, pe 27 august, Curtea de Apel Craiova a dispus eliberarea inculpatei din arest. Potrivit unor surse judiciare, femeia ar fi fost eliberată din cauza unei erori de procedură a magistraților de la Tribunalul Dolj, care, pe 13 august, prelungiseră mandatul de arestare emis pe numele inculpatei.