O mamă de 40 de ani a pus pe jar autorităţile o zi şi o noapte: a dispărut cu fiul său în pădure. Peste o sută de oameni au căutat-o cu maşini 4X4 şi câini de urmărire. Au descoperit ceva la care nimeni nu se gândea. Femeia s-a ascuns în mod deliberat de echipele de salvatori. Şi-a expus astfel copilul unor pericole incredibile: pădurea e plină de urşi iar noaptea trecută temperaturile au fost în pragul îngheţului. În mod miraculos, au fost găsiţi teferi. Femeia va fi evaluată psihiatric.

Mai bine de 24 de ore, mama şi fiul ei de numai trei ani au rătăcit în pădurile de lângă Zizin. O zonă sălbatică, ocolită de localnici din cauza urşilor. Femeia a dispărut ieri la prânz, de la un picnic, cu prietenii. Şi-a luat fiul de mână şi s-a făcut nevăzută. Un apropiat a dat alarma, când a văzut că cei doi nu se mai întorc

Articolul continua dupa recomandari

Mama şi copilul au fost tot timpul în pericol, spun autorităţile. Peste noapte a fost lapoviţă, iar temperatura a coborât la zero grade. O echipă de voluntari şi câţiva poliţişti le-au dat de urmă astăzi, luni, în Valea Tinoasa.  Autorităţile cred că în timpul căutărilor, mama s-a ascuns de echipele de salvatori.

Lucian Pop, membru echipaj Rescue Braşov: Localnicii au confirmat ca femeia ar avea niste probleme. Ca nu e la prima abatere si ca a avut ceva probleme cu ciobanii din zona ca vor sa-i fure copilul.

Iulian Boriceanu, inspector la Jandarmeria Braşov: In tot acest timp, s-a aflat în padure. Alerga. Are niste probleme care probabil o fac sa faca lucrul ăsta, dar bine că am găsit-o în viaţă.

Dispariţia care se putea transforma într-o dublă tragedie a scos la lumină un caz social cunoscut de localnici, nu şi de autorităţi.

Lidia Mailat, purtător de cuvânt la DGASPC Braşov: Poliţia ne-a sesizat, cazul a intrat în atenţia noastră, urmează evaluarea situaţiei, evaluarea medicală în primul rând.

Mama şi fiul au ajuns la spital.

Octavian Dumitraş, medic: Echilibrat hemodinamic si respirator, stabil, fara leziuni, dar un cu un episod de agitatie si o stare anxioasa.

Femeia va fi evaluată psihiatric.