Este alertă în Capitală, la o săptămână după ce un bebeluş a fost găsit mort, abandonat la gunoi. Mai multe femei au fost audiate, însă mama copilului nu a fost încă identificată. Nou-născutul a fost ucis, spun procurorii, care fac din nou apel la populaţie, pentru găsirea criminalului.

Autopsia bebeluşului găsit mort, pe o bandă de sortare a deşeurilor din Ilfov, a scos la iveală detalii cutremurătoare. Fetiţa s-a născut sănătoasă, la termen, cel mai probabil fără ca mama să fie asistată. A trăit doar câteva ore şi apoi a avut parte de o moarte violentă. Pe trupul său, medicii legişti au descoperit mai multe urme de lovituri.

Articolul continua dupa recomandari

Ancheta este una complicata pentru ca, spun procurorii, in acea zi gunoiul a fost colectat din mai multe pubele de pe toata raza Sectorului 1 si dus mai apoi la centrul de colectare din localitatea Dragomiresti Vale. Aici abia angajatii care faceau sortarea deseurilor au gasit trupul fetitei ascuns intr-un sac de gunoi si au anuntat politia.

Apelul polițiștilor

În seara zilei de 30 decembrie, criminaliştii au prelevat inclusiv amprente din zonă. Dar, până acum, nu au reuşit să o identifice pe mamă.

DAN ANTONESCU - expert criminolog: Au fost situaţii când autoarea faptei sau complicele la comiterea faptei au transportat cadavrul nou-născutului la o distanţă foarte mare tocmai pentru a îngreuna cercetările.

Aşa că anchetatorii au făcut un apel pe Facebook.

”Rugăm cetățenii care cunosc detalii care ar putea să conducă la identificarea familiei nou-născutului să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliție”, au scris procurorii în mesaj.

KEREN ROSNER, psiholog: Este foarte posibil ca aceasta femeie sa fie dintr-o familie saraca. Sa fie singura sau singuratică, lipsita de educatie si lipsita de sprijinul familiei, al societatii.

Dosar de omor, nu de pruncucidere

Procurorii au deschis un dosar de omor şi nu unul de pruncucidere, ceea ce înseamnă că nu exclud varianta ca altcineva, în afară de mamă, ar fi putut ucide copilul după naştere.