O mamă din Vaslui a fost filmată în timp ce îşi loveşte cu brutalitate copilul de zece ani. Chiar soţul femeii a surprins scenele violente şi a sesizat Poliţia. Înregistrarea ne arată încă o dată o realitate tristă din ţara noastră. Şase din zece părinţi consideră că educaţia copiilor se face prin bătaie.

”Iau cureaua aceea şi când îţi dau, îţi dau”, se aude pe înregistrarea video. Sunt scene greu de privit. În casa din comuna Arsura, un copil de 10 ani este umilit şi lovit cu bestialitate de propria mamă.

Articolul continua dupa recomandari

Bătut pentru o suzetă pierdută

Fratele său, un băiat de numai un an, asistă la bătaie. Dar femeia de 30 de ani pare de nestăpânit.

”Să-ţi intre odată în cap pentru totdeauna!”, e auzită strigând, în timp ce lovește.

Momentele şocante au fost filmate de soţul tinerei mame. Bărbatul a sesizat Poliţia. Din înregistrare, reiese că băiatul este pedepsit pentru că ar fi pierdut suzeta fratelui mai mic.

”Aşa, pe stradă, mi se părea că e o femeie destul de la locul ei, dar în casă. nu se ştie ce se putea întâmpla între ei. ştiu că mai bea, dar de bătaie nu ştiu, nu am auzit”, spune un localnic.

Copiii vor fi luați din familie

Femeia era sub influenţa alcoolului, spun martorii. Poliţiştii au sesizat de urgenţă reprezentanţii Protecţiei Copilului. Mama ar putea fi decăzută din drepturi.

IONEL ARMEANU ȘTEFĂNICĂ , director general DGASPC Vaslui: Am hotărât de comun acord, chiar şi cu familia, ca acest copil să vină în centrul de primire în regim de urgenţă şi să luăm şi cei doi copii din familie. Oricum, cu mama nu mai poate rămâne.

Experiențe traumatizante pentru copii

România este printre primele ţări din Europa în ceea ce priveşte violenţa domestică. Peste 63 la sută dintre părinţi consideră că educaţia copiilor se face prin bătaie.

KEREN ROSNER, medic: Acest copil care este abuzat frecvent va trăi un sentiment profund de nemultumire, de neputinta, care mai târziu se va exprima printr-un comportament violent. La randul lui, va raspunde emotional la situatii de criză, exagerat.

Într-unul dintre cele mai ample studii despre abuzurile asupra minorilor, organizaţia Salvaţi Copiii arată ce consecinţe grave pot avea pedepsele fizice. Aproape 90 la sută dintre victime dezvoltă sentimente puternice de frică şi neîncredere.