Individul care şi-a biciuit iubita însărcinată a fost arestat de poliţişti. Cazul este o premieră, în condiţiile în care atât victima, cât şi mama acesteia, care a filmat scenele brutale, au refuzat să depună plângere. Mai mult, cele două au susţinut că bătaia a fost doar o joacă. Autorităţile cred, însă, că viaţa fetei de 15 ani este în pericol şi vor încerca să o ia în custodia statului.

După o noapte de audieri, tânărul de 19 ani care a fost filmat când îşi biciuia iubita însărcinată, a ajuns în arest. Poliţiştii l-au ridicat noaptea trecută de acasă, după ce imaginile au ajuns în spaţiul public. Pe filmarea postată online chiar de Ziua Îndrăgostiţilor se vede cum tânărul o mai obligă pe copila de 15 ani să ţină mâna pe jar, dar şi cum o loveşte cu pumnul.

Articolul continua dupa recomandari

Judecătorii l-au trimis pentru 30 de zile după gratii pentru act sexual cu un minor. Este cercetat şi pentru lovire, dar ar putea să scape de acuzaţie.

Tudor Sălăgean, avocatul suspectului: Organele de poliţie s-au sesizat din oficiu, dar, chiar dacă s-au sesizat din oficiu, împăcarea părţilor conduce la încetarea dosarului penal. Pe această infracţiune.

Este o situaţie frustrantă pentru poliţişti, care s-au văzut puşi, în premieră, în situaţia de a băga după gratii un agresor fără să existe o plângere din partea victimei. Mai mult, atât adolescenta bătută, cât şi mama acesteia care a filmat scenele brutale fără să intervină, i-au luat apărarea tânărului.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Atât minora, cât şi mama sa au refuzat să depună plângere penală susţinând că acele imagini sunt filmate în luna ianuarie 2020 şi surprind o agresiune în joacă, fără a fi vorba de o agresiune reală.

(Mama agresorului): Eu n-am ştiut până n-am văzut filmarea pe Facebook. Şi când mă uitam la filmare, au venit domnii poliţişti.

(Reporter): Ce părere aveţi de filmare?

(Mama agresorului): Îmi pare rău! Îmi pare foarte rău!

Şi mama adolescentei ar putea fi cercetată.

(Reporter): Cum vi s-au părut imaginile?

(Mama fetei): Nici bine, nici aşa. Cum să spun. Ei îmi spuneau că se jucau. Eu am întrebat-o pe fată, a zis că se joacă. Eu nu ştiu.

Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt IPJ Suceava: Vor fi verificate inclusiv persoanele care nu au intervenit la momentul săvârşirii agresiunii, care au dat dovadă de pasivitate, care în loc să intervină au postat acele imagini pe internet şi au filmat, practic, agresiunea respectivă.

Şi Direcţia pentru Protecţia Copilului a deschis o anchetă. Mai multe echipe de asistenţi sociali şi psihologi au încercat să o convingă pe tânăra de 15 ani să se interneze într-un centru de plasament. Fără succes însă. Acum vor să ceară decăderea mamei victimei din drepturi.