Ieri, doi copii de 14 şi 18 ani au rămas orfani, după ce mama lor, asistentă medicală la Serviciul de Ambulanţă Satu Mare, a murit într-un accident cumplit, între Petrești și Carei. Ioana Magdalena Szilagyi mergea spre spital, în momentul producerii nenorocirii.

Femeia de 44 de ani şi-a găsit sfârșitul în timp ce se grăbea să ajungă la spital, pentru a fi tratată de colegii săi. Era răcită și nu se simțea bine, iar pe drum i s-ar fi făcut rău la volan. 

Articolul continua dupa recomandari

Maşina pe care o conducea s-a izbit de un cap de pod, iar femeia a murit pe loc.

"În cursul acestei nopți (duminică spre luni n.r.), la ora 4:15, pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Carei au fost solicitați să intervină pentru descarcerarea unei persoane dintr-un autoturism, în urma producerii unui accident rutier. Forțele de intervenție s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere și 2 ambulanțe SMURD TIM-terapie intensivă mobilă și  EPA-echipaj de prim ajutor. 

Din nefericire, victima - șoferul autoturismului, o femeie în vârstă de 44 de ani, a fost găsită în stare de inconștiență. Echipajele medicale au început manevrele de resuscitare și au transportat-o la Centrul de Primiri Urgențe Carei, însă în ciuda eforturilor, victima nu a răspuns", au transmis autorităţile. 

Maşina asistentei medicale s-a făcut praf după impactVezi 2 imagini în Galerie

Tragedia a avut loc exact în ziua în care fiul său cel mare a împlinit 18 ani.

Duminică, Magdalena s-a simţit rău şi a cerut voie să plece acasă mai devreme

Cu o zi înainte de producerea nenorocirii, duminică, femeia a fost la muncă, la Serviciul de Ambulanță. S-a simţit rău și a cerut voie să plece acasă mai devreme.

"Am fost sunată de ea la ora 9, mi-a spus că se simte rău. Am întrebat-o ce s-a întâmplat. Mi-a spus că doar tuşeşte, dar ar prefera să meargă acasă. Am îndrumat-o să meargă la gardă să-i facă un tratament de urgenţă, ceea ce a şi făcut, şi a plecat", a declarat Ramona Nemet, asistentă șefă Serviciul Județean de Ambulanță Satu Mare. 

Acasă însă, starea ei de sănătate s-a agravat.

"Tot satul o plânge!"

În localitatea Marna Nouă este doliu. Localnicii au anulat orice eveniment și strâng bani pentru a-i ajuta pe cei doi băieţi ai femeii, în vârstă de 14 şi 18 ani.

Au rămas acum orfani.

Tatăl lor a murit cu mai mulţi ani în urmă, iar mama le era singurul sprijin. 

"Tot satul o plânge. Tot satul! N-avem cuvinte. Am pierdut un stâlp. Că pe foarte multă lume a ajutat. Deci, orice, oriunde, Magdalena acorda prim-ajutor.

Că a a avut o perfuzie, că nu ştiu ce. Fiecare om din satul ăsta are sufletul îndurerat pt ce i s-a întâmplat la Magdalena", spune o localnică. 

Mobilizare pentru cei doi copii rămaşi orfani

Apropiaţii asistentei medicale au lansat un apel umanitar, pentru a îi ajuta pe cei doi copii rămași fără mamă şi fără tată. 

"Bună seara! Cu siguranta nu putem exprima in cuvinte durerea pe care azi un inger ne-a lasat-o in suflet luandu-si zborul spre un loc lipsit de suferinta! A lasat insa in urma doi copii care acum , mai mult ca niciodata, au nevoie de sprijin.

Doresc sa fac pe aceasta cale un apel catre cei care au indragit-o pe Magdalena , mama eroina, femeie exmplu si om cu suflet imens. Am inceput deja de azi strangerea unor sume de bani simbolice pentru ai ajuta financiar pe cei doi baieti , incercand astfel sa ii lipsim macar de grija financiara chiar daca durerea din sufletul lor nu va putea fi stearsa niciodata.

Cei care doresc sa contribuie sunt rugati sa aduca sumele la Lucretia Tomanu ori Rosu Lenuta! Haideti sa ne mobilizam pentru aceasta cauza!

Va multumesc", este apelul făcut pe rețelele de socializare.