Procurorii care anchetează moartea pădurarului Liviu Pop din Maramureş au anunţat că 'mafia lemnului' a fost exclusă din anchetă şi că doi suspecţi au fost testaţi cu detectorul de minciuni.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, Bogdan Gabor, a declarat, astăzi, că arma găsită lângă trupul neînsufleţit al pădurarului Liviu Pop a fost trimisă la Bucureşti pentru efectuarea unei expertize ADN.

Articolul continua dupa recomandari

Anchetatorii au stabilit că în momentul crimei, în zonă se aflau doar trei persoane: doi suspecţi care au fost deja audiaţi şi pădurarul.

Astfel, după expertiza ADN procurorii vor afla care dintre cei doi suspecţi a fost cel care a tras în pădurar.

Mai mult, cei doi suspecţi au fost supuşi unui test cu detectorul de minciuni, iar primele rezultate vor fi disponibile la începutul săptămânii viitoare.

Pădurar omorât de hoţii de lemne în Maramureş

'După expertiza ADN va fi efectuată şi expertiza balistică. Este exclusă în acest caz povestea cu mafia lemnului', a mai precizt purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Anchetatorii au mai explicat că, în apropierea locului în care pădurarul Liviu Pop a fost omorât a fost găsită o căruţă cu aproximativ un metru cub de lemne de foc.

De asemenea, procurorii au mai explicat că, din cercetările efectuate până acum, pădurarul a fost împuşcat din faţă, de la o distanţă foarte mică, în zona toracică superioară, înspre umăr.

Pădurarul Liviu Pop era angajat de şapte ani la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ, iar în urmă cu două săptămâni a fost împuşcat într-o pădure dintre localităţile Rogoz şi Lăpuşul Românesc.