Ministerul Afacerilor Externe a transmis precizări în legătură cu incendiile devastatoare din Grecia. Potrivit MAE, nimeni nu a cerut, până în prezent, asistență consulară însă ministerul a întreprins demersuri pentru a afla dacă sunt cetățeni români printre victime.

Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate.

Articolul continua dupa recomandari

Până în prezent, la nivelul ambasadei nu au fost primite solicitări de asistență consulară. 
Misiunea diplomatică este în permanent contact cu celula de criză activată la nivelul MAE elen.

Precizăm faptul că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Republica Elenă:+30 210 6728879, +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: +30 697 8996222.

Ambasada României la Atena monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătită să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.