Lucrări semnate de câţiva dintre cei mai valoroşi pictori ai lumi pot fi admirate îmtr-o expoziţie din Oradea. Litografiile şi gravurile semnate de Picasso, Matisse, Dali şi Klimt aparţin unui colecţionar, care a decis că iubitorii de artă trebuie să se bucure de ele.

Aşa că le-a expus la Muzeul Oraşului, unde pot fi văzute până la jumătatea lunii ianuarie. Preţul lucrărilor poate ajunge de la câteva sute de euro până la câteva mii.

Articolul continua dupa recomandari

Nuduri semnate de Henri Matisse, dar şi de Gustav Klimt, lucrări ale lui Salvador Dali şi Pablo Picasso au adunat sute de vizitatori la Muzeul din Oradea.

Este însă doar o mică parte din colecţia de grafică a celor mai valoroşi pictori din lume, deţinută de George Şerban, avocat şi împătimit de artă.

George Serban- colectionar: Ele la origine sunt gravuri, iar ulterior sigur s-au dat diverse drepturi unor edituri 50-70, chiar şi în 90 şi s-au făcut diverse tirakje. gravurile originale sunt foarte scumpe. Ele pleacă de la 10.000. Cea mai scumpă din ciclul asta este 750 mii euro.

Deşi mulţi nu pot cumpăra o pictură Dali sau Matisse, cei cu un venit peste medie pot cumpăra o litografie, al cărei preţ variază între 300 şi 4.000 de euro.

Deocamdată, în România nu avem un colecţionar care să aibă un Picasso original. O pictură în ulei a artistului s-a vândut cel mai scump, cu 175 de milioane de euro.

Pasionaţii de artă au fost impresionaţi de lucrările de grafică orginale.

Colecţia ajunsă la Oradea cuprinde 40 de lucrări şi va putea fi vizitată până pe 15 Ianuarie 2020.