Un mare vis prinde contur pentru eroii răniţi în lupta pentru pace! Militarii veterani din teatrele de operaţii vor avea primul centru de refacere şi recuperare. Lucrările au început deja în Târgovişte, după ce 25 de mii de euro s-au strâns la licitaţia susţinută prin parteneriat de Observator şi Antena 3. Artişti, sportivi şi jurnalişti au donat zeci de obiecte, pentru a-i susţine pe eroi. Dar visul e abia la început. 

Se spune că munca îl înnobilează pe om. Iar muzica face totul mai ușor.

Articolul continua dupa recomandari

Au început lucrările la Centrul de refacere şi reabilitare pentru veteranii din teatrele de război. Oamenii muncesc în acest moment. Pe o suprafaţă de aproximativ 2.600 de metri pătraţi deja au fost montate toate geamurile, iar astăzi au început lucrările pentru uşi. 16 uşi vor fi montate numai în aceste zile. Iată că banii strânşi la licitaţia din 1 noiembrie, anul trecut, deja îşi arată cu adevărat scopul.

În total, aproape 25 de mii de euro s-au strâns la licitaţia pentru dreptul la viaţă. O sumă care reprezintă doar un pas mic spre un vis mare.

Sublocotenent Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Veteranilor: Orice bănuţ strâns şi adus aici e un pas pentru veterani. Orice bănuţ strâns este o mare bucurie sau o împlinire a noastră

Centrul de refacere pentru veterani din Târgoviște, ridicat pe un teren donat de Primărie, va fi oaza de liniște unde militarii răniți în război se vor recupera, alături de familiile lor, din 2022.  

Dar pentru asta e nevoie de investiţii mari. Aproximativ 20 de milioane de euro. Până acum, au reuşit să strângă 10% din sumă. Numai din donaţii. Cu fiecare ban strâns Centrul prinde viaţă.

Sub ochii plini de speranţă ai veteranilor, muncitorii lucrează cu atenție, din respect pentru cei pe care şi ei îi consideră eroi.

Ionuţ Butoi, veteran: Deja mi-am şi imaginat unde vin ţintele pentru arc. Să te antrenezi, nu? Da, să faci şi fizioterapie, să te şi antrenezi, ăsta e un lucru foarte bun. Şi având în vedere cât spaţiu este ar fi şi păcat

Până la sfărşitul acestei luni, vor fi montate toate uşile. Dar asta nu este suficient pentru ca Centrul să funcţioneze.

Sublocotenent Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Veteranilor: Mai e nevoie de bani, trebuie să spunem asta. Este nevoie şi este nevoie urgentă de cel puţin aproximativ 200 de mii de euro ca noi, obiectivul nostru pe 2020 să ni-l finalizăm până în decembrie. Noi încercăm ca anul acesta cel puţin patru laboratoare medicale să fie finalizate

Pentru asta, militarii au în continuare nevoie de noi. Iar noi, vom lupta pentru ca ei să îşi poată trata rănile de război într-un centru care le poate reda speranţa acasă.