ANAF a confirmat oficial că a fost declanșat controlul la băncile din România care de ani de zile nu au mai declarat profit, în ciuda cifrelor impresionante obţinute de pe urma românilor îndatoraţi pe tot restul vieţii.

Premierul Mihai Tudose și ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa au anunțat public că sunt bănci care de foarte mulți ani nu declară profit și că Fiscul va face verificări și va vedea care sunt problemele care fac ca unitățile bancare să aibă un asemenea comportament fiscal.

Articolul continua dupa recomandari

"Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin inspectorii Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, verifică modul în care societățile bancare își respectă obligațiile fiscale legale de declarare și plată a impozitelor și taxelor. Inspecțiile fiscale la bănci sunt în derulare însă orice date sau informații obținute de inspectorii A.N.A.F. intră sub incidența secretului fiscal și pot fi transmise doar autorităților  publice, autorităților juduciare competente sau oricărui solicitant, dacă există acordul scris al contribuabilului respectiv, conform prevederilor art. 11 din Codul de procedură fiscală", se arată într-un comunicat de presă publicat de stiripesurse.ro.