Armata din Turcia a anunţat că impune LEGEA MARŢIALĂ în ţară şi că Turcia este “condusă în prezent de Consiliul Păcii”, după ce a preluat puterea în această ţară. Preşedintele Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din ţară, la bordul unui avion privat, în urma tentativei de lovitură de stat. Focuri de armă s-au auzit vineri la Ankara, iar avioane şi elicoptere militare au survolat capitala turcă.

Articolul continua dupa recomandari

UPDATE 01:50Cel puţin trei persoane rănite la Istanbul. Oamenii au ieşit în stradă la Istanbul şi la Ankara

Cel puţin trei persoane au fost rănite la Istanbul, când au încercat să forţeze un baraj al armatei şi să traverseze unul dintre podurile peste strâmtoarea Bosfor, relatează Sky News.

Podurile sunt închise, iar în oraş au fost impuse restricţii de circulaţie.

Numeroşi turci au început să se strângă în piaţa Taksim, din Istanbul, în timp ce armata dă o lovitură de stat la Ankara, relatează The Guardian.

“Restaurantele şi magazinele se închid, se întâmplă ceva în Piaţa Taksim, iar bulevardul Tarlabashi pare închis”, a declarat jurnalistul The Guardian Ghaith Abdul-Ahad, aflat la Istanbul.

UPDATE 00:55 - Preşedintele Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din ţară

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan ar fi fugit din ţară, la bordul unui avion privat, în urma tentativei de lovitură de stat, relatează Daily Mirror, citând presa turcă.

Anterior, se ştia că Erdogan ar fi în vacanţă la Bodrum.

În prima sa intervenţie din noaptea de vineri spre sâmbătă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat telefonic pentru CNN Turk că tentativa de lovitură de stat din Turcia este o acţiune încurajată de o "structură paralelă", relatează BBC News.

UPDATE 00:35Accesul la reţelele de socializare a fost restricţionat în Turcia

Astfel, accesul la Facebook, Twitter şi Youtube a fost restricţionat, au anunţat vineri seara grupuri de monitorizare a internetului citate de Reuters.

UPDATE 00:30 Armata a anunţat că Turcia este “condusă în prezent de Consiliul Păcii

Armata a anunţat într-un comunicat citit la televiziunea naţională că Turcia este “condusă în prezent de Consiliul Păcii, care va asigura siguranţa populaţiei”, relatează Sky News.

Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT şi a anunţat restricţii de circulaţie.

UPDATE 00:14 - Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară

Armata turcă a anunţat că impune legea marţială în ţară, a preluat controlul asupra televiziunii de stat TRT şi a anunţat restricţii de circulaţie, relatează Reuters.

Armata turcă a anunţat că a preluat controlul asupra ţării, după ce premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat. Premierul Binali Yildirim a îndemnat la calm şi a afirmat că forţele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situaţia.

Şeful Statului Major şi mai mulţi politicieni au fost luaţi ostatici.

UPDATE 00:05 Se duc lupte între militari şi poliţie la Ankara

Cel puţin un elicopter a deschis focul la Ankara, unde o lovitură de stat este în curs, martori vorbesc de lupte între armată şi poliţie, iar presa scrie că s-ar fi auzit o explozie.

UPDATE 00:00 - Şeful Statului Major Interarme şi mai mulţi lideri politici, luaţi ostatici de armată

Şeful Statului Major Interarme turc a fost luat ostatic de armată şi dus la o baracă militară, în cursul tentativei de lovitură de stat din ţară, relatează Sky News.

Armata turcă anunţă că a preluat controlul asupra ţării, după ce premierul Binali Yildirim a declarat vineri seara că o facţiune militară este implicată într-o lovitură de stat, relatează Sky News.

Presa scrie că ambulanţe au fost văzute în faţa cartierului general al forţelor armate turce.

Potrivit postului NTV, ambele poduri de peste Bosfor, care desparte partea europeană şi cea asiatică a metropolei turce, au fost închise.

Premierul Binali Yildirim a îndemnat la calm şi a afirmat că forţele de securitate fac ceea ce este necesar pentru a rezolva situaţia. Yildirim a avertizat că cei vinovaţi de această "tentativă ilegală" vor plăti "cel mai înalt preţ".

Postul NTV difuzează imagini cu tancuri la intrarea în Aeroportul Internaţional Ataturk.

Vehicule militare blochează cele două poduri din Istanbul, iar aeronave militare au fost auzite survolând capitala, Ankara.