Cauza este o avarie la noua magistrală. Disperaţi, unii au cumpărat toată apa pe care au găsit-o în magazine. Alţii preferă să stea la cozi interminabile la fântâni. Iar şcolile şi grădiniţele primesc apă cu cisterna de la pompieri.

 

Articolul continua dupa recomandari

Au secat robinetele din casele oamenilor, dar şi acelea din instituţiile publice importante, cum ar fi Spitalul Municipal din Dej, unde sunt câteva sute de pacienţi. 

Edilii au decis să pună la dispoziţia unităţii medicale rezervele oraşului. Însă, deşi vorbim despre 10 mii de metri cubi de apă, spitalul este alimentat cu măsură. 

Oamenii s-au săturat să tot numere orele de când nu au apă.

Compania de apă spune că a făcut un anunţ public. Numai că l-a făcut pe pagina sa de Facebook. 

Costan Morar - Primarul MUnicipiului Dej: "Este o problemă foarte grea, pentru că, ieri, a rămas Dejul fără apă. O firmă iresponsabilă a făcut un racord la magistrala Dejului cu apă.  Datorită faptului că n-au făcut racordul aşa cum trebuie şi cu piese adecvate. Vom face eforturi aşa încât Dejul să aibă apă. Nu se poate! Trebuie să răspundă cineva, chiar penal!"

Noaptea trecută, după mai multe încercări, pe alocuri, apa a început să picure din robinete, dar încă mai e de lucru. 

Lucian Croitoru, purtator de cuvant Compania de Apa Somes: "Un constructor angajat conform prevederilor legale trebuia să execute o cuplare a unei reţele noi datorită unor dificultăţi neprevăzute de teren, această lucrare se prelungeşte. Sperăm ca în cursul zilei de astăzi să se reia furnizarea apei în condiţii normale."