Liviu Dragnea a ajuns la Parchetul General, unde urmează să fie audiat. Preşedintele PSD va da explicaţii în dosarul violenţelor de la protestul din 10 august. 

(Actualizare): Liviu Dragnea a declarat că a fost citat ca martor în legătură cu afirmațiile sale privind o tentativă de lovitură de stat pe 10 august.

Articolul continua dupa recomandari

"Am fost citat ca martor în legătură cu afirmațiile mele privind o tentativă de lovitură de stat pe 10 august. Am fost întrebat dacă am elemente în sprijinul afirmațiilor mele și le-am prezentat procurorului. Nu am depus niciun document", a declarat Dragnea, la ieșirea de la Parchetul General.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara duminică seară la Antena 3 că instituţiile statului n-au greşit cu nimic când au intervenit în forţă în Piaţa Victoriei în 10 august, având suficiente elemente “ca să vorbim de o tentativă de lovitură de stat”.

“Eu sunt absolut convins că săptămâna viitoare vor ieşi public (dovezile – n.r.). Eu am auzit că săptămâna viitoare o să iasă. E mai puţin important de unde (am informaţiile – n.r.), dar sunt sigur că vor ieşi informaţii despre faptul că s-au finanţat aceste proteste, că au fost organizaţi tip paramilitar, că au vrut să ocupe prin violenţă sediul Guvernului şi au provocat întruna jandarmii. Astea sunt elemente ale unei tentative de lovituri de stat.

Eu sper ca DIICOT şi Parchetul General să ancheteze şi să îşi facă datoria faţă de ţară şi de stat, nu faţă de unii indivizi sau de alte grupuri de interese, pentru că în faţa unor evidenţe, dacă vor ieşi aşa cum am auzit eu, este foarte greu să se mai ascundă adevărul. Noi ce trebuia să facem? Şi aşa s-a urmărit prin toate acţiunile, Iohannis, Cioloş, PNL, USR, inclusiv ale lui Lazăr, să se intimideze Jandarmeria.

De ce? Ca să pregătească, probabil, o altă acţiune în care jandarmii să se dea de o parte şi să paralizeze instituţiile statului. Care erau motivele pentru care trebuia demisă doamna Carmen Dan? Asta s-a discutat în CEx, şi de aici am văzut că de a doua zi au început atacurile la mine. Le duc şi pe astea, dar eu le spun tuturor colegilor de partid: obiectivul tuturor, în mod sincer trebuie să fie păstrarea guvernării”, susţinea Liviu Dragnea.