Dincolo de hotelurile de lux şi cluburile exclusiviste, Mamaia rămâne o staţiune a constrastelor. Pe de o parte, este locul distracţiei fără limite, pe de alta - zona gunoaielor care te sufocă la orice pas.

În zona exclusivistă din nordul staţiunii Mamaia, turiştii se relaxează, obosiţi după o repriză de plajă. Sub balconul lor, peturile, sticlele de bere sau de vin şi chiar lenjeria intimă îşi împart teritoriul cu bolizii din parcări.  

Articolul continua dupa recomandari

Chiar şi aşa, în întreaga zonă nu există niciun coş de gunoi. Nu e însă o scuză pentru turiştii care împrăştie gunoaie sub autoturisme,  pe spaţiile verzi sau pe trotuare şi nu numai. O maşină veche, de pildă, s-a transformat în pubelă.

La fel şi această cuşcă abandonată. Întregul cartier e năpădit de mizerie şi de vegetaţie neîngrijită. 

Priveliştea nu-i încântă pe turiştii care-şi croiesc drum spre plajă printre ambalaje. 

Reprezentanţii cluburilor exclusiviste din apropiere spun că fac eforturi să menţină curăţenia. 

Ana Maria Grădinaru, reprezentant club 
Avem o firma de curățenie care ne ajuta, dar contează în primul rând ca ne dorim ca locul sa arate foarte, foarte curat. Autoritățile ar trebui să vină în intampinarea oamenilor cu niște reguli!

De cealaltă parte, autorităţile spun că zilnic împart zeci de amenzi în Mamaia pentru gunoiul aruncat la întâmplare. 

Adriana Deoancă, inspector Primăria Constanţa
Facem un apel către toți cei care observa tot felul de comportamente anitsociale să apelze cu încredere la numraul dispeceratului....acolo unde pot trimite şi fotografii.

Autorităţile locale promit din nou că vor aduce coşuri de gunoi în zonă.