Deputații au adoptat marți, cu unanimitate de voturi, proiectul de lege care prevede că angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, iar dacă încheie un contract de stagiu, primește 1.350 lei/lună. 

Camera Deputaților este for decizional în acest caz. 

Articolul continua dupa recomandari

Potrivit proiectului, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, pe toată perioada derulării acestuia, beneficiază, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, bani proveniți din bugetul asigurărilor pentru șomaj sau din fonduri europene structurale de investiții – asistență financiară nerambursabilă acordată României, scrie News.ro. Proiectul mai urmărește și modificarea Legii nr.335/2013, în sensul ca angajatorul care încheie un contract de stagiu, pe toată perioada derulării acestuia, să beneficieze, la cerere, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună, bani proveniți din bugetul asigurărilor pentru șomaj, în limita fondurilor alocate. 

Măsura va mai putea fi finanțată din fonduri europene structurale și de investiții sau din fondurile publice naționale aprobate în bugetul asigurărilor de șomaj.

Conform raportului comisiei pentru muncă, măsurile propuse vin în sprijinul angajatorilor care nu dispun de resurse financiare, în vederea stimulării angajării pe noi locuri de muncă, prin încheierea de contracte de ucenicie, respectiv prin încheierea de contracte de stagiu pentru absolvenți.