'La Gil' şi 'La Cocoşatu', două dintre cele mai cunoscute restaurante din Bucureşti, au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, în urma unor controale în care au fost găsite produse expirate şi condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare.

Astfel, în urma unui control efectuat la restaurantul 'La Gil' de pe bulevardul Aerogării din Bucureşti, comisarii au găsit produse neconforme, produse expirate, condiţii igienice necorespunzătoare, dar şi nererespectrrea condiţiilor de temperatură.

Articolul continua dupa recomandari

De asemenea, comisarii ANPC au identificat şi o practică comercială înşelătoare.

Drept urmare, firma care administrează restaurantul a fost amendă cu 55.000 de lei, iar restaurantul a fost închis pentru cel mult şase luni.

Comisarii ANPC au efectuat un control şi la restaurantul 'La Cocoşatu', acolo unde au oprit de la preparare şi consum o cantitate de 52 kilograme de produse în valoare de 2000 de lei.

Firma care administrează restaurantul a fost amendată cu 20.000 de lei, iar comisarii au propus închiderea restaurantului 'La Cocoşatu' pentru cel mult şase luni.

Cele două firme verificate şi amendate de comisarii ANPC pot contesta amenzile primite, dar şi măsurile de închidere pentru şase luni.