Preşedintele Klaus Iohannis participă, timp de două zile, la Reuniunea NATO la Nivel Înalt, care se desfăşoară la Londra. În cursul serii, preşedintele a fost prezent şi la recepţia oferită de Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Buckingham.

În cadrul evenimentului, preşedintele Iohannis s-a întâlnit cu preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

Articolul continua dupa recomandari

Iohannis s-a întâlnit cu Trump la Palatul Buckingham

Preşedintele Klaus Iohannis, participă, în perioada 3-4 decembrie, la Reuniunea NATO la Nivel Înalt care se va desfăşura la Londra. Reuniunea are loc în contextul împlinirii a 70 de ani de la fondarea Alianţei Nord-Atlantice.

Marţi seară, Iohannis a fost prezent la recepţia oferită de către Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a în onoarea şefilor de stat şi de guvern participanţi la Reuniunea NATO.

Programul preşedintelui va include şi o sesiune de lucru, în cadrul căreia liderii aliaţi vor discuta priorităţile NATO.

"Cu această ocazie, liderii aliaţi vor analiza stadiul de implementare a măsurilor pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, precum şi a celor legate de rolul Alianţei în proiectarea stabilităţii şi acordarea de sprijin statelor partenere. În acelaşi timp, şefii de stat şi de guvern din statele membre aliate vor adopta decizii privind modernizarea NATO şi creşterea rolului său în combaterea actualelor ameninţări şi provocări la adresa securităţii euro-atlantice", informează şi Administraţia Prezidenţială.