O judecătoare de la Tribunalul Bucureşti a fost reţinută şi propusă spre arestare după ce ar fi luat 50.000 de euro de la interlopi cercetaţi pentru tentativă de omor pe care i-a lăsat în libertate.

Potrivit unui comunicat al DNA, Elena Burlan-Puşcaş, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, a primit în perioada 2009-2010, de la patru inculpaţi într-un dosar de fapte comise cu violenţă (din care doi cercetaţi pentru tentativă de omor calificat), suma de 50.000 de euro.

Articolul continua dupa recomandari

Banii ar fi fost primiţi de judecătoare pentru a înlocui măsura arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitate în cazul suspecţilor, lucru care s-a şi întâmplat în perioada 1 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010.

De fiecare dată, soluţiile judecătoarei Burlan-Puşcaş au fost desfiinţate de instanţa superioară.

În luna februarie 2010, judecătoarea a pronunţat pedepse cu suspendare faţă de toţi interlopii cercetaţi în dosarul respectiv.

"În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni", se arată în comunicatul DNA.