Jandarmeria Română face apel către protestatarii din Piaţa Victoriei să se delimiteze de grupurile care provoacă violenţe, iar cei care vor să vină la manifestaţie sunt îndemnaţi să nu fie însoţiţi de copii.

Jandarmeria transmite că va respecta în egală măsură dreptul celor care nu vor să protesteze şi anunţă că nu va ezita să restabilească liniştea ori de câte ori aceasta este tulburată.

Articolul continua dupa recomandari

“Vă rugăm să vă delimitaţi de grupurile care provoacă violenţă! Pentru siguranţa voastră şi a tuturor! Un grup de oameni poate denatura complet scopul unui protest anunţat iniţial, pe reţelele de socializare, ca fiind unul paşnic”, a transmis Jandarmeria în urmă cu puţin timp, printr-o postare pe Facebook.

Instituţia le recomandă  celor care intenţionează să se alăture protestatarilor să nu vină însoţiţi de copii, ca urmare a violenţelor din ultimele ore din Piaţa Vicoriei.

“Facem, în continuare, apel la calm!  Respectăm dreptul tuturor celor care doresc să protesteze paşnic! Respectăm, în egală măsură, dreptul celor care nu doresc să protesteze! Suntem şi rămânem în slujba cetăţenilor! Singura noastră preocupare este liniştea voastră, a tuturor şi nu vom ezita să o restabilim ori de câte ori ea este tulburată”, se mai arată în mesajul instituţiei.

De asemenea, postarea de pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române este însoţită de un clip video în care unul dintre protestatari aruncă cu bucăţi de asfalt în forţele de ordine.

Sursa: News.ro