Un jandarm a rupt în bătaie un tânăr din Gârceni, Vaslui, chiar sub ochii iubitei acestuia, însărcinată. De groază, femeia a născut, în vreme ce iubitul ei a fost aproape de moarte. E acum la spital, după ce jandarmul i-a rupt splina şi ficatul.

Jandarmul era în misiune şi l-a bătut pe tânăr chiar în curtea casei acestuia, în satul vasluian Racova, din comuna Gârceni. Ioan Marin Popa a ajuns după bătaie pe masa de operaţie, cu splina şi ficatul fisurate. Martoră la bătaie, iubita lui Marin, însprcinată în luna a noua, a suferit un şoc şi i s-a declanşat naşterea, fiind dusă de urgenţă la spital.

Articolul continua dupa recomandari

Incidentul a avut loc duminica trecută, când un sătean din Racova a sunat la 112 şi a anunţat că Ioan Marin Popa umblă la el cu arme albe. O patrulă a jandarmeriei a ajuns la poarta lui Marin şi a intrat în curte, acolo unde s-a iscat to ceartă. Victima bătăii s-a întors să intre în casă şi atunci s-a trezit luat la bătaie de jandarm.

"M-a bătut în trei reprize. Prima dată m-a lovit cu bocancul în stomac. Mă tot întreba unde ţin ascunse armele. Dar eu în afară de două-trei cuţite, pe care orice om le are în gospodăria lui, altceva nu deţin. M-a lovit aşa de tare că am căzut la pămînt. A continuat să mă lovească cu picioarele în burtă. Prietena mea, care era însărcinată în luna a noua, a născut în seara aceea. Medicii i-au spus că i s-a rupt apa din cauza şocului. Doctorul care m-a operat mi-a zis că sunt norocos, pentru că dacã mai întârziam o oră, acum nu mai eram viu. Nu înteleg ce a avut cu mine de m-a bătut în halul ăsta.", a declarat victima, pentru vremeanouă.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui ne-a precizat că în acest caz a fost sesizat Parchetul Militar, care va decide ce sancţiuni va primi jandarmul bătăuş. Acesta, conform sursei citate, se numeşte Marius Băhnăreanu.