Incident misterios în Gorj! Un tănăr de 22 de ani a fost găsit împuşcat în cap pe stradă. Anchetatorii cred că un glonţ al jandarmilor care se antrenau în poligonul de la Târgul Cărbuneşti a ricoşat. Focul tras de la doi kilometri distanţă l-a rănit pe tânărul care tocmai ieşea dintr-o biserică. Medicii încearcă să-i salveze viaţa, în timp ce procurorii militari au deschis o anchetă pentru a-l identifica pe jandarmul care a făcut manevra greşită.

Ora 11 şi 55 de minute. La poligonul din Târgu Cărbuneşti, peste o sută de jandarmi fac antrenamente de trageri cu pistoale mitralieră de calibru 7,62 mm care bat până la trei kilometri. 

Articolul continua dupa recomandari

Un foc tras peste ţinte nimereşte un tânăr de 22 de ani, aflat la doi kilometri distanţă. Victima tocmai ieşea din curtea bisericii din Măceşu. 

Tânărul era însoţit de doi bărbaţi. Cei trei tocmai plecaseră din curtea bisericii, unde săpaseră o groapă. Când s-au urcat în maşină, victima a apucat să spună că a fost lovită în cap. Cel mai probabil este vorba despre un glonţ tras de la doi kilometri. 

Bărbatul rănit a fost dus imediat la Spitalul din Târgu Cărbuneşti. 

Constantin Târziu, managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti: Era în stare foarte bună şi a spus că l-a lovit ceva în cap. În urma examenului am constatat că e voba de un glonţ care a pătruns prin partea dreaptă în cutia craniană, dar nu a atins creierul 

Pentru a evita orice risc, medicii au decis să îl transfere pe bărbatul împuşcat la Spitalul Judeţean Craiova. Oamenii care locuiesc în zona poligonului se plâng că astfel de incidente nu sunt izolate: "Găsim gloanţe şi în porci. De Crăciun am găsit. Am bănuit că e un vecin, dar Poliţia a spus că sunt gloanţele MAPN-ului". 

Potrivit legii, exerciţiile de trageri în poligon trebuie anunţate cu 24 de ore înainte. 

Dănuţ Birău, primar Târgu Cărbuneşti: MAPN trimite o adresă la Primărie, ea trimite la locală şi anunţul se pune pe căile de acces. Era unul şi lângă biserică

Poliţia şi procurorii militari au început ancheta în acest caz, iar jandarmul care a greşit ţinta riscă dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.