Un jandarm din Iaşi a fost condamnat de Tribunalul Militar la doi ani de închisoare, pentru insubordonare.

Jandarmul Mihai Chiriac ar fi refuzat în repetate rânduri să mai meargă la muncă.

Articolul continua dupa recomandari

Mihai Chiriac a lucrat până anul trecut la Jandarmeria din Paşcani, el activând în sistem din 2013. El a ajuns în vizorul Tribunalul Militar pentru „insubordonare“. 

Potrivit motivării primei instanţe, el ar fi comis faptele la finele anului 2016. La acel moment, el lucra în Grupa de Supraveghere şi Intervenţie Paşcani, fiind planificat de serviciu în perioada 19 – 26 decembrie 2016.

„La ora 14.00, în data de 22.12.2016, inculpatul era programat să intre în schimbul 2, până la ora 22,00. Inculpatul nu s-a prezentat la program şi nici nu a înştiinţat superiorii despre faptul că nu se prezintă. Lipsa inculpatului a fost sesizată de către plt. adj. R.G.D., care trebuia să predea inculpatului echipamentul pentru misiune. Plt. adj. R. l-a sesizat pe slt. Ş. privind lipsa inculpatului de la program“, se arată în motivarea primei instanţe.

Condamnare fără acord de recunoaştere

"Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul plt. maj. Chiriac Mihai din cadrul IJJ Iaşi, Grupa de supraveghere şi intervenţie Paşcani a Detaşamentului 4 Jandarmi Tg. Frumos, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de insubordonare. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi fixează un termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere inculpatul trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. Obligă inculpatul să presteze 100 zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria oraşului Dolhasca sau la DGASPC Suceava - Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate Fălticeni, Casa de tip familial "Dalia" sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Suceava".

Jandarmul a formulat apel.