Poliţiştii din Baia Mare sunt în alertă după un jaf armat la o bancă din centrul oraşului. Doi indivizi mascaţi şi înarmaţi cu pistol şi macete au reuşit să fure o sută de mii de lei. Butonul de panică a fost apăsat prea târziu, iar hoţii au reuşit să fugă pe un scuter, pe care anchetatorii l-au găsit abandonat, în urmă cu puţin timp, fără numere de înmatriculare.

Mărturiile oamenilor par despinse dintr-un un scenariu de film. În Baia Mare, ziua în amiaza mare, doi indivizi au intrat înarmaţi în sediul unei bănci. În doar 4 minute au reuşit să fure o sută de mii de lei. 

Articolul continua dupa recomandari

"A fost un jaf armat, cu cuţit şi macetă. Au ameninţat un client cu pistolul. Angajaţii băncii s-au supus indicaţiilor hoţilor. Au reuşit să extragă banii din două case", povesteşte un agent de pază.

Jaful armat a fost filmat de camerele de supraveghere. Poliţiştii nu au reuşit încă să-i identifice pe atacatori. 

Tâlharii au profitat şi de faptul că în bancă nu exista pază umană. Agenţia are contract cu o firmă privată, iar o echipă de intervenţie ajunge după ce butonul de panică este apăsat. 

Anchetatorii au împânzit zona la scurt timp, iar la ieşirile din oraş au fost organizate filtre. Atacatorii riscă până la 12 ani de închisoare.