Tânărul gorjean depistat cu coronavirus este din comuna Prigoria, are 25 de ani şi este angajat la o firmă unde italianul infectat cu Covid-19 este patron. Atât familia bărbatului, cât şi iubita acestuia se află sub carantină.

Iuliana Iliescu, primarul comunei Prigoria, a declarat că tănărul infectat locuia cu părinţii şi cu bunicii. Edilul spune că bărbatul a participat recent, alături de alte persoane din sat, la o petrecere.

Articolul continua dupa recomandari

”Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv. așteptăm ambulanța să fie transportat la București. Ceilalți Rămân izolați, le vom aduce mâncare, apă și așteptăm instrucțiuni din partea prefectului și a DSP. Tânărul este salariat la o unitate unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici.

Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea nici un simptom.  Eu intuesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane. 

În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului. ( hala e închiriată de la italian – n.r.). Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Tg-Jiu”, a spus Iuliana Iliescu la Antena 3.

Gorjeanul infectat va fi adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală

Tânărul este primul caz de infectare cu coronavirus confirmat în România.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache a declarat că bărbatul este asimptomatic, iar secretarul de stat Raed Arafat a precizat că urmează să fie adus la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

Alte 7 persoane care locuiau aceeaşi casă vor rămâne la domiciliu şi nu vor putea părăsi locuinţa. După cele 14 zile, ei vor fi testaţi pentru a se stabili dacă sunt infectaţi cu coronavirus.

Bărbatul a intrat în contact direct cu cetăţeanul italian de 71 de ani care s-a aflat pentru câteva zile în România, iar ulterior, la Rimini, a fost diagnosticat cu coronavirus.