Detalii uluitoare, care arată lipsa de interes a autorităţilor, ies la iveală în cazul anchetei de la Caracal. Gheorghe Dincă putea fi identificat încă din momentul dispariţiei Luizei. În exclusivitate pentru Observator, surse din anchetă spun că la o zi după ce a răpit-o, Dincă l-a sunat pe bunicul fetei de trei ori. Dacă ar fi investigat cui aparţine numărul şi ce alte apeluri a mai avut în ziua respectivă, autorităţile ar fi ajuns la unul dintre apropiaţii lui. Bărbatul, care este instructor auto în Caracal, nu ar fi fost audiat de poliţişti nici până în prezent. 

15 aprilie 2019. O zi de la dispariţia Luizei Melencu. Este ziua în care bunicul fetei primeşte trei apeluri de la un bărbat care îi spune că Luiza este bine. 

Articolul continua dupa recomandari

Bunicul Luizei: Pe data de 15, la ora 8.30 dimineaţa am primit telefonul. Cine sunteţi, l-am întrebat. Cine sunteţi, ce doriţi? Zice: Luiza, la insistenţele unei bune prietene, nu mai vrea să vină acasă

Surse din anchete spun că Gheorghe Dincă este cel care a dat telefoanele. În aceeaşi zi, de pe acelaşi număr, Dincă ar mai fi dat două apeluri către un număr de telefon care aparţine unui instructor auto din Caracal. 

Dacă anchetatorii ar fi cerut listingul, l-ar fi identificat imediat pe bărbat, iar acesta i-ar fi putut conduce la Dincă. Procurorii au cerut acest document abia după o lună şi l-au primit după alte câteva săptămâni, însă fără numele utilizatorilor. 

Se pare că nimeni nu a mai făcut cercetări pentru că, la o simplă căutare pe internet a numărului de telefon, l-ar fi găsit pe instructor. Mai mult, nici acum acest personaj cheie nu ar fi fost audiat. Nici iubitul Luizei nu a ajuns în faţa procuorilor, deşi susţine că tânăra primea apeluri ciudate în mijlocul nopţii. 

Alexandru Duţu, iubitul Luizei: O suna un număr privat. O suna mereu, adică aproape seară de seară, dar n-am băgat de seamă. Am răspuns eu de câteva ori. Cine e? Dar nu vorbea nimeni. A închis telefonul şi atât. De 3-4 luni se întâmpla asta şi nu o suna pe zi, doar seara, după miezul nopţii 

Tânărul spune că a vorbit ultima dată cu Luiza cu o seară înainte de dispariţia ei. A fost momentul în care fata a pus punct relaţiei care dura de mai bine de cinci luni. 

Alexandru Duţu, iubitul Luizei: Mi s-a părut puţin schimbată, foarte puţin. În seara aia, când ne-am certat. Trebuia să o sun a doua zi, dimineaţa. Am încercat să o sun pe la 11, când deja se întâmplase. Apoi m-au sunat părinţii ei şi mi-au zis dacă am vorbit cu ea, că nu e acasă, că încă nu a ajuns, nu mai răspunde la telefon 

Mariana Duţu, mama lui Alexandru: În ziua dispariţiei şi eu am sunat-o pe Luiza. Am sunat până la 6-7 seara şi am impresia că după aia i s-a descărcat telefonul. Mesaje i-am trimis şi eu şi fiul meu şi nu ne-a răspuns. Vedeam că le primeşte, erau trimise, dar nu şi citite

Astăzi, la sediul DIICOT, avocatul familiei Luizei a cerut să studieze în detaliu dosarul crimelor din Caracal. 

Tonel Pop, avocatul familiei Melencu: Am solicitat în mod expres studierea stenogramelor şi în special a înregistrărilor audio ce au fost făcute de către STS. Cred că vor fi foarte multe lucruri de relevat 

Între timp, legiştii au reuşit să reconstituie în întregime scheletul Alexandrei Măceşanu pe baza oaselor ridicate din butoi şi din curtea lui Gheorghe Dincă.  

Şansele ca fata de 15 ani să fie în viaţă sunt minime pentru că s-au găsit părţi din mandibulă şi din craniu. Familia tinerei a fost informată că luni şi marti va avea loc, la Caracal, reconstituirea presupuselor crime ale lui Dincă. Dumincă, Alexandra ar fi împlinit 16 ani.