Poliţiştii de frontieră ai P.T.F. Aeroportul Henri Coandă au identificat un cetăţean italian care a încercat să părăsească ţara, având în bagaj aproximativ 73 de grame de droguri, cel mai probabil cocaină. Italianul a fost reţinut pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc şi mare risc.

Redăm mai jos, integral comunicatul emis de Poliţia de Frontieră Română:

Articolul continua dupa recomandari

"Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Aeroport Henri Coandă au depistat un cetăţean italian care a încercat să iasă din ţară cu aproximativ 73 grame de droguri, suspecte a fi cocaină.
În cauză, se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fals şi uz de fals, bărbatul fiind retinut pentru 24 de ore . 

În data de 05.05.2018, ora 21.23, la P.T.F Aeroport International Henri Coandă, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind în direcţia Barcelona-Ibiza, un cetăţean italian, în vârstă de 42 de ani.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate italiană. Polițiștii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie, iar in urma verificărilor cu aparatura din dotare s-a stabilit ca acesta este fals.

Ca urmare a celor constatate, polițiștii de frontieră  au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra bărbatului şi al bagajelor. In urma controlului, s-a descoperit în bagajul de cală, disimulată într-o pungă cu haine, o casetă ce conţinea o substanţă de culoare maro ce prezenta mirosul specific al cafelei, iar în interiorul acesteia a fost descoperită o altă pungă ce conţinea o substanţă de culoare alba, în greutate de 72,93 grame. In cadrul primelor verificări, substanța a reacţionat pozitiv la testul de cocaină.

Persoana în cauză a declarat ca substanța este cocaina și a cumparat-o pentru consum propriu, plătind suma de 2.000 de euro.

În cauză, față de cetățeanul italian se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - Structura Centrală, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fals şi uz de fals. Totodata, procurorul de caz a emis pe numele bărbatului ordonanta de retinere pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile."

Sursă: Poliţia de Frontieră Română