Italianul de 71 de ani, depistat cu coronavirus în Italia, după ce s-a întors din România, ar fi vizitat două judeţe, Gorj şi Dolj, potrivit unor surse. În judeţul Dolj  fost la mama iubitei sale, în vizită, iar în Gorj la iubita sa, apoi la o partidă de vânătoare, pe un fond privat, spun surse.

Imediat ce s-a întors în Italia el a început să se simtă rău şi a mers singur la spital, unde, în urma testelor, a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Articolul continua dupa recomandari

Ministerul de Externe român a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita italianului pe teritoriul României, aflând că bărbatul a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz.