Italianul depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, ar fi fost în vizită la iubita sa din Gorj, apoi şi-ar fi petrecut timpul mergând la vânătoare pe un fond privat, în judeţ, potrivit unor surse. Italianul ar mai fi fost şi în Dolj, la Craiova, la mama iubite, informează aceleaşi surse.

Un italian a fost depistat pozitiv cu coronavirus la întoarcerea în Italia, din România, prezentându-se singur la spitalul din Cattolica, după ce a manifestat simptome specifice infecţiei.

Articolul continua dupa recomandari

Medicii l-au transportat la Rimini pentru analize detaliate si a fost depistat pozitiv pentru coronavirus. Ministerul de Externe român informează că a efectuat de urgenţă demersuri la autorităţile italiene, pentru a obţine informaţii în legătură cu vizita pe teritoriul României.

"Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz", informează Grupul de Comunicare Strategică.