Ionelaş Cârpaci, liderul clanului interlop din Timişoara care îi poartă numele, a fost prins la frontiera Cenad în timp ce încerca să intre în România.

Condamnat definitiv la şapte ani şi două luni de închisoare şi la plata a peste 1,5 milioane de euro, Ionelaş Cârpaci, cetăţean german de origine română, era dat în urmărire internaţională şi căutat de poliţiştii din Timişoara.

Articolul continua dupa recomandari

"În data de 22.04.2018, în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Cenad - I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, ca pasager într-un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania, cetăţeanul german de origine română S.I, în vârstă de 52 de ani, cu domiciliul în Frankfurt.

Ionelas Carpaci este liderul unui clan interlop din TimisoaraVezi 2 imagini în Galerie

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbatul figura în bazele de date ca fiind urmărit în vederea arestării, alertă introdusă de autorităţile române în data de 09.06.2016. Persoana în cauză era căutată în vederea executării unei pedepse cu închisoarea de 7 ani și două luni pentru săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune, fals privind identitatea sub forma complicității, participație improprie la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată, instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, instigare la uz de fals în formă continuată, uz de fals în formă continuată și folosirea instrumentelor oficiale false, în formă continuată. Cel în cauză a declarat că ştia că este condamnat, dar nu credea că este şi căutat de autorităţi", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.