Unsprezece invitaţi au sosit pe aeroportul din Timişoara cu avioane private şi se vor întâlni mâine pe domeniul celui mai bogat român. Deşi zona nu a fost atinsă de pesta porcină, autorităţile au pus filtre de dezinfecţie, iar carnea va fi testată înainte să fie donată unor centre sociale.

Invitaţii omului de afaceri Ion Ţiriac au sosit unul câte unul, în avioane private, pe aeroportul din Timişoara. De aici, au plecat cu maşinile spre domeniul de vânătoare Ersig din Caraş-Severin. 

Articolul continua dupa recomandari

ION ŢIRIAC, om de afaceri: O singura zi dureaza, dumneavoastra aveti si norocul ca nu aveti pesta pe aici deocamdata. Sa speram ca asa ramane. Am schimbat si vremea, am aranjat si cu treaba asta.

Totul este pregătit în satul Ersig, unde omul de afaceri deţine 700 de hectare de pădure populată cu cerbi, mistreți, iepuri şi fazani. 

La intrarea pe domeniul de vânătoare, inspectorii sanitar-veterinari vor pune preventiv covoare şi filtre de dezinfecţie împotriva pestei. Toate animalele vânate vor fi testate şi abia apoi carnea va fi donată centrelor sociale pentru copii şi bătrâni. 

Locuitorii din Ersig speră ca, după vizita bogaţilor Europei, să se dezvolte şi satul lor. Câţiva dintre ei vor fi plătiţi să joace rolul de gonaci. 

Cei 11 oaspeţi ai lui Ion Ţiriac vor fi cazaţi în această seară la un hotel din Buziaş. Printre ei se numără şi Stefano şi Filippo Ricci, deţinătorii unui brand italian de haine de lux. Ambii au participat şi la vânătoarea de luna trecută, de la Balc, un eveniment cu o tradiţie de 25 de ani.