Ioan Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore pentru moartea a doi copii şi a unei tinere mămici, a recunoscut că a cumpărat otrava pentru deratizare de pe piaţa neagră.

În această dimineaţă, Sorin Buţă a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Articolul continua dupa recomandari

Un copil de numai nouă zile, un altul de trei luni, dar şi o tânără mămică de 28 de ani şi-au pierdut viaţa, într-un bloc din Timişoara, după ce Sorin Buţă a efectuat o deratizare în bloc cu o substanţă extrem de periculoasă.

Mai mult, avocatul lui Buţă a declarat că administratorul firmei de deratizare a recunoscut tot ce a făcut, dar şi că a cumpărat otrava de pe piaţa neagră.

De asemenea, avocatul a explicat că Buţă cunoştea faptul că substanţa folosită era foarte puternică, însă nu ştia că poate avea efecte letale.

Doi copii și mama unuia dintre ei, morţi după o dezinsecţie într-un bloc, în Timişoara

Patronul firmei de deratizare din Timişoara, reţinut pentru 24 de ore

"Audierile au durat până la ora 5 dimineaţă, a adoptat poziţia unică ce îl avantaja la momentul de acum, respectiv să recunoască împrejurările exact cum s-au petrecut. De unde a cumpărat respectivele pastile, care aveau o doză de concentraţie mai mare decât cea care se foloseşte uzual pentru deratizarea în apartamente.

Nu le-a procurat legal, le-a cumpărat de pe piaţa neagră. Dar de la un tip care lucrează la o firmă de profil. Ştia de substanţele astea, le-a mai folosit la un moment dat la un hotel, în urmă cu o lună, a avut efecte foarte pozitive.

Patronul de la hotel chiar doreşte să folosească toate camere din hotel şi să mai facă o deratizare. A cumpărat aceste pastile pentru hotel. Erau mai puternice faţă de cele folosite uzual.

Primind o comandă de la această firmă, care deţine cele două blocuri în Timişoara, având pe stoc deja cumpărate, a zis să folosească şi acolo, având în vedere că acele încăperi nu erau locuite.

După ce a plasat aceste pastile el a izolat cu bandă adezivă tocul uşii, a luat şi cheile cu el. Substanţa s-a dus însă şi spre apartamentele vecine, care erau locuite. Nu avea nici el de unde să ştie cât sunt de letale. Urma şi etapa a doua, de îndepărtare şi aerisire. Urma să şi igienizeze. Erau saltele pline de ploşniţe, şi în pereţi...", a declarat Călin Stăiculescu, avocatul lui Sorin Buţă, patronul firmei de deratizare Bistim Dera.