Intervenţii estetice în saloane de frumuseţe sau frizerii, fără autorizaţii, dar cu publicitate agresivă pe Internet. Sub nasul autorităţilor, o asa zisa clinică medicală din Bucureşti a străbatut ţara şi a făcut intervenţii de mărire a buzelor, atenţie, la coafor.

Unul dintre sedii a fost închis azi de inspectorii DSP, în urma unui control care a vizat zece unităţi medicale din Capitală. Lanţul ilegalităţilor, însă, e uriaş.

Articolul continua dupa recomandari

Sorin Hîncu, preşedinte Colegiul Medicilor Suceava: Mănuşile pe care le are nu sunt sterile. Are ceasul la mână, nu aşa se face! Cu ceas, cu bijuterii, nu are bonetă! Nu se face aşa un act medical!

O spune preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, medic de profesie, care a pornit o anchetă după ce a aflat de pe Internet că echipa Clinicii Swiss Estetix din Bucureşti pe care inspectorii de sănătate au şi închis-o astăzi, va face intervenţii medicale într-o frizerie din oraş. 

Liliana Gradinariu, director DSP Suceava: Nu este un cabinet medical si cu asta lucrurile sunt clare. 

Condiţiile în care clinica face astfel de intervenţii în saloane de frumuseţe i-au şocat pe medici. 

Sorin Hîncu, preşedinte Colegiul Medicilor Suceava: EI pot declansa niste boli grave. Se pot trasmite afectiuni cum ar fi SIDA, hepatitata C, ne tratate duce la deces.

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii: Autorizaţia sanitară de funcţionare trebuie să fie afişată. Dacă merg în spaţii neautorizate, categoric riscul le aparţine.

Un control al DSP Bucureşti, declaşat după scandalul unităţilor medicale din Capitală care au încheiat contracte cu medicul impostor Matteo Politi, a închis unul din cele două sedii ale clinicii Swiss Estetix, care funcţiona într-un mall din Capitală.

Pentru alte trei clinici din Bucureşti, DSP a decis suspendarea activităţii. Zece unităţi medicale au fost verificate, iar valoarea amenzilor s-a ridicat la peste 70 de mii de lei. Multe dintre ele nu aveau nici măcar dotarea minimă necesară funcţionării unei activităţi medicale. 

În Târgu Jiu, reporterii Observator au găsit alt salon care închiria aceleiaşi clinici Swiss Estetix spaţiu pentru activităţi medicale. Şi fără aviz de la Colegiul Medicilor, aşa cum este legal. 

Programările se fac pe bandă rulantă şi în judeţul Timiş. 

În Botoşani, inspectorii de sănătate au amendat aceeaşi firmă anul trecut cu 20 de mii de lei. 

Autorităţile din Galaţi încă nu au aflat că s-au facut proceduri estetice si în oraşul lor. Controalele autorităţilor ar putea descoperi că în România ilegalităţile se fac la vedere, în multe judeţe, în spaţii improprii, de medici fără diplomă sau cu diplome false. 

În acest timp, in Capitală, mai multe victime au făcut plângere împotriva italianului cu opt clase care făcea operaţii estetice.

Sase persoane vatamane au pretin ca au fost  induse in eroare de italianul Matteo Politi, care ar  fi  pretins ca e medic sile-asupus unor interventii estetice. Totusi italienulspera ca inaceasta saptaman sa paraseasca arestul, fiind de acord sa fie cercetat sub control judiciar peteritorul Romaniei. 

Veificată a fost şi clinica medicului care a făcut plângere împotriva italianului Matteo Politi. 

Dosarul ar putea zdruncina din temelii întregul sistem de sănătate şi instituţiile care au permis ilegalităţi, când au închis ochii.