Florin Nicolae Ghinea, cunoscut în lumea interlopă din România drept Ghenosu, care a dispărut în urmă cu aproape două săptămâni chiar înaintea unor descinderi ale DIICOT la locuinţa sa, a fost dat în urmărire şi se află pe lista Europol cu cei mai căutaţi fugari.

"Faţă de inculpatul Ghinea Florin Nicolae, zis Ghenosu, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani şi încercarea de a determina săvârşirea unei infracţiuni, s-a emis mandat naţional şi european de arestare în lipsă”, anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.

Articolul continua dupa recomandari

După emiterea mandatului de arestare în lipsă, fotografia ş semnalmentele interlopului din Dâmbovişa au fost publicate pe site-ul Europol şi pe cel al Poliţiei Române la secţiunile "most wanted”.

În urmă cu două săprtămâni, Florin Ghinea a dispărut de acasă cu foarte puţin timp înainte ca procurorii DIICOT şi trupele speciale să descindă la locuinţa sa din judeţul Dâmboviţa, în cadrul unei ample acţiuni împotriva criminalităţii organizate.

Florin Ghinea, zis Ghenosu, a disparut chiar in timpul unei perchezitiiVezi 2 imagini în Galerie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a afirmat la acel moment, referindu-se la cazul interlopului Nicolae Ghinea, că dacă s-au scurs informaţii, s-au scurs de la ofiţerii care au avut acces la acestea.

Dan a precizat că se fac verificări cu privire la această situaţie.

Ministrul preciza că nu vrea să se pronunţe înainte ca verificările să fie efectuate în această privinţă, dar că atitudinea nu va fi "tolerată” în cazul în care se va dovedi că au existat scurgeri de informaţii.

Potrivit Europol, între anii 2015 si 2017, Ghenosu, împreună cu alţi interlopi, au creat o grupare infracţională organizată şi au comis infracţiuni precum proxenetism, lipsire de libertate, şantaj, omor calificat şi spălare de bani.