Interlopul Dasaev, principalul suspect în cazul înjunghierii celor doi baschetbaliști americani de la Cuza Sport, s-a predat autorităților. El era căutat încă din noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce, împreună cu locotenenții săi, i-a atacat cu sticle și cuțite pe cei doi sportivi. 

Incidentul a avut loc pe Terasa ”Music Pub” de lângă patinoar. Dasaev și oamenii lui i-au atacat violent pe sportivi, apoi au fugit de la locul faptei.

Articolul continua dupa recomandari

"Nu se poate ala ceva, ce se vorbeşte. Dacă eu sunt vinovat de ceva, arestează-mă, dar dacă nu sunt, de ce trebuie să fiu?", a spus interlopul, la intrare în sediul poliţiei Brăila.

"E parţial vinovat, pentru că a ripostat, fiind lovit de patru sportivi. A fost agresat şi a răspuns cum a putut.", a declarat şi avocata acestuia, Angelica Ionel, avocata lui Dasaev.

Daniel Gabriel Husein, cunoscut drept Dasaev, s-a predat de bunavoie și va pleda nevinovat, pentru că, din punctul lui de vedere, el este de fapt victimă.

Interlopul 'Dasaev' a devenit cunoscut în Brăila în anii 90' pentru fapte extrem de violente. Între timp, el a plecat în străinătate, acolo unde s-a ocupa de traficul de persoane.

În Spania, interlopul a fost condamnat pentru proxenetism și viol și a ispășit ani grei de închisoare.

În urmă cu patru ani, Daniel Gabriel Husein a fost eliberat din închisoare și s-a întors la Brăila, acolo unde și-a reluat vechile activități.

Darrel Bowie si Joseph McClain, în vârstă de 24, respectiv 25 de ani, se aflau pe terasa 'Music Pub', situată în Grădina Mare din Brăila, atunci când au fost atacați de mai mulți interlopi.

Cei doi baschetbaliști au venit la Brăila, în urmă cu mai puțin de o lună, acolo unde au semnat un contract cu clubul 'Cuza Sport'.