Cursele aeriene de pe Aeroportul Otopeni au întârzieri de 30 de minute din cauza ninsorii şi a viscolului, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Vremea rea a întârziat cu până la 30 de minute unele zboruri de pe Aeroportul Otopeni din Bucureşti, însă, până la ora 7:00, nu s-au înregistrat curse anulate, au transmis reprezentanţii CNAB.

Articolul continua dupa recomandari

'Operarea se desfăşoară normal, dar în condiţii de iarnă. Se degivrează aeronavele înainte de decolare, ceea ce poate conduce la întârzieri de până la 30 de minute, punctual şi mai mult de 30. S-a intervenit pe tot parcursul noptii şi se intervine în continuare pentru deszăpezire la piste, platforme şi căi de rulare', susţin reprezentanţii CNAB.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod portocaliu de ninsori şi viscol, valabilă de sâmbătă dimineaţă, în nouă judeţe, respectiv o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, ce vor afecta zone din 18 judeţe până duminică seară.