În societatea în care toată lumea vrea să îşi vadă chipul pe un afiş sau într-o reclamă, o nouă înşelăciune prinde contur. Metoda "Fotomodelul" prinde în capcană zeci de oameni din toate oraşele. Înarmaţi cu pliante, câţiva tineri ademenesc lumea cu promisiunea unui câştig rapid.

Roxana este tânără şi drăguţă, fapt remarcat de cei de la aşa-zisa agenţie.

Articolul continua dupa recomandari

Roxana: M-a abordat un baiat, foarte frumos, bine imbracat. Mi-a dat un pliant mi-a spus despre oferta lor pe scurt si m-a invitat sa aflu mai multe inauntru. Mi-a spus "Ati fost aleasa printre 3 persoane din judetul nostru pentru un contract pt 1 an sau 2 ani, depinde ca alegeti in care veti castiga 400-700 de euro o data la 2 luni". Şi am spus: ce trebuie sa fac pt asta? Şi au spus că "Trebuie sa platiti suma de 350 de euro acum pe loc , daca semnati contractul pe 1 an sau 400 de euro pe 2 ani".

Oferta era tentantă, mai ales că agenţii promiteau clienţilor portofolii şi apariţii în reclame. Numai că femeile că nu au cunoscut celebritate. Pentru toţi banii plătiţi, s-au ales cu o fotografie de o calitate discutabilă pe un site. Cu toate acestea, agenţii susţin că firma lor este pe val.

La contractele respective, pentru fiecare participare în parte, veţi fi plătite cu sume cuprinse între 400 şi 700 de euro.

Fotografiile menite să propulseze cariera tinerelor îi şochează, însă, pe profesionişti.

Remus Suciu, fotograf: Sunt facute practic de un amator si in graba. A uitat sa scoata ce era in plus in fotografie. Nici macar nu s-a straduit la fotografie sa scoata ce e mai frumos din persoana fotografiata.

Firma este din Bucureşti, reprezentantul ei spune că are mai multe puncte de lucru deschise în ţară. Bărbatul spune că totul este legal şi că femeile care au încheiat contracte cu agentia au posibilităţi nenumărate de afirmare.

Iulian Vasile, reprezentant agentie: Sunt care merg, sunt selectate pentru a apărea în platou la diferite emisiuni, ca şi spectatori. 

Unele cliente s-au resemnat deja si sunt sigure că au fost păcălite. Altele au sesizat poliţia.

Agent Şef Adj Carla Strujan-IPJ Hunedoara: În acest caz politistii au deschis dosar de cercetare penala si in acest dosar se efectueaza cercetari sub aspectul infractiunii de inselaciune.

Chiar dacă mai mulţi oameni au atras atenţia asupra a ceea ce se întamplă la „fabrica de fotomodele", aceasta continuă să aibă clienţi.