Înscrieri grădiniță 2018. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a stabilit programul înscrierilor în învăţământul preşcolar.

Înscrierea copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani va avea loc în două etape, succesiv, la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

Articolul continua dupa recomandari

Astfel, reînscrierea copiilor care frecventează grădiniţa în acest an şcolar şi vor continua şi în anul şcolar 2018-2019 să se facă începând cu data de 7 mai, iar înscrierea copiilor nou-veniţi să se desfăşoare din 21 mai.

Program înscrieri grădiniță 2018

Orarul reînscrierilor şi înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat în fiecare grădiniţă, inclusiv pe site-ul acesteia şi eventual pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Reprezentanţii ministerului precizează că ocuparea locurilor, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, întâi grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) şi grupa mică (copii de 3 ani). În limita locurilor disponibile, pot fi înscrişi în grupa mică şi copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani.

Înscrieri grădiniță 2018 locuri libere

Dacă numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi, existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte, existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă, existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare.

Dacă acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învăţământ.