Îmnormântarea românilor morţi în groaznicul accident rutier din Ungaria a strâns sute de oameni, care, devastaţi de durere, au vărsat lacrimi amare.

Rudele, prietenii şi vecinii i-au condus pe ultimul drum.

Articolul continua dupa recomandari

Trupurile neînsufleţite ale celor 9 români care au murit în carnagiul din Ungaria au fost aduse ieri în localităţile lor natale.

Au fost aşteptaţi de sute de persoane, rude, vecini şi prieteni, care au plâns, i-au jelit şi s-au rugat pentru sufletele lor.

Vezi 16 imagini în Galerie

Oamenii nu au dormit toată noaptea, aşteptând sicriele cu cei dragi.

Ministerul Afacerilor Externe a suportat toate costurile legate de repatrierea trupurilor neînsufleţite din Fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

Şaisprezece copii din comunele mureşene Mica şi Bălăuşeri şi-au pierdut părinţii în urma accidentului de microbuz produs marţi în Ungaria şi soldat cu nouă morţi, ei urmând să fie evaluaţi de către reprezentanţi ai Direcţiei pentru Protecţia Copilului.

Vezi 16 imagini în Galerie

Primarii celor două comune s-au angajat să găsească resurse pentru a sprijini familiile victimelor, unele având greutăţi financiare.

Accidentul a avut loc pe drumul naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România, unde microbuzul în care se aflau nouă români s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

Şoferul microbuzului în care au murit 9 români, în Ungaria, Petru, era live pe facebook în momentul accidentului.