O infirmieră în vârstă de 47 de ani, angajată la Spitalul 'Sf. Spiridon' din Iaşi, a venit beată la muncă, iar medicii au rămas uimiţi atunci când au văzut rezultatele alcoolemiei.

Femeia lucrează de doi ani ca infirmieră la spitalul din Iaşi, iar potrivit colegilor ei, nu este pentru prima dată când vine la muncă sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articolul continua dupa recomandari

Totuşi, de fiecare dată, infirmiera a fost 'acoperită' de colegi şi a continuat să muncească şi să îşi primească salariul.

În urmă cu câteva zile, infirmiera a venit beată, din nou, la spital, însă o colegă, sătulă să o acopere şi să muncească în locul ei, a pârât-o medicului de gardă.

"Am primit referat de la medicul de gardă privind conduita infirmierei și am organizat întocmirea comisiei de disciplină care va decide ce sancțiuni va primi aceasta. Nu tolerez sub nicio formă angajați în stare de ebrietate în timpul programului", a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului 'Sf. Spiridon' pentru bzi.ro.

Medicii i-au recoltat probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, iar rezultatul a fost uluitor: infirmiera avea o alcoolemie de 3,43 mg/l alcool pur în sânge.

Astfel, infirmiera va fi cercetată într-o comisie de disciplină din cadrul spitalului, urmând ca medicii să stabilească ce pedeapsă va primi.